برق صنعتی

رله شنت چیست ؟ کاربرد رله شنت – عملکرد رله شنت

رله شنت

رله شنت در کلید اتوماتیک نقش یک فرمان دهنده در مواقع مورد نیاز را ایفا می کند  و همچنین در داخل کلید‌های اتوماتیک که معمولا بعنوان کلید اصلی قرار دارد استفاده می‌شود. رله شنت زیر روکش کلید اتوماتیک قرار دارد که با بازکردن روکش قابل مشاهده است . با نصب این رله داخل کلید اتوماتیک به محض برقدار شدن رله کلید را از مدار خارج می‌کند.

نحوه عملکرد  در کلید اتوماتیک

رله شنت همانطور که از نامش هم پیدا است یک رله است و همانطور که می دانید رله از یک بوبین تشکیل شده است که با برق دار شدن بوبین، رله عمل می کند حالا این عمل پس از وصل بوبین می تواند وصل کنتاکت باشد مانند رله شیشه ای یا کنتاکتور ها یا هم یک عمل مکانیکی صورت بگیرد مانند رله شنت که با وصل رله داخلی آن، یک قطعه مکانیکی حرکت کرده و وقتی داخل کلید اتوماتیک قرار  بگیرد حرکت این قطعه مکانیکی باعث می شود که کلید ما قطع کند یا به اصطلاح تریپ دهد.

در حالت تریپ اهرم کلید اتوماتیک از جهت موقعیت فیزیکی در وسط و در بین حالت قطع و وصل قرار دارد که جهت وصل مجدد باید ابتدا اهرم را به پایین فشار داد و سپس اقدام به وصل مجدد کلید کرد ، قبل از اتصال مجدد کلید از بر طرف شدن ایرادی که منجر به تریپ شده است اطمینان حاصل نمایید .

کاربرد رله شنت در کلید اتوماتیک

کاربرد رله شنت در کلید اتوماتیک متفاوت است ولی بیشترین کاربرد این رله در کلید اتوماتیک به حفاظت مربوط می شود چون  این رله  در نهایت باید کلید را قطع کند.

یکی از موارد استفاده از رله این است که می‌توان بی متال‌های تابلو برق دستگاه را با رله (شنت) سری کرد تا هنگامی که به هر دلیلی بی متال قطع کرد رله شنت هم کلید اتوماتیک را قطع کند و برق اصلی تابلو قطع شود. زیرا در مواردی رخ می‌دهد که بی متال فرمان قطع داده است، ولی بدلیل خال زدن پلاتین‌های کنتاکتور هنوز جریان برق در حال عبور از کنتاکتور بوده و باعث سوختن سیم پیچ مصرف کننده می‌شود

از دیگر کاربرد های این رله اینست که با اتصال به کنترل فاز در صورت جابجایی یا قطع یکی از فاز ها ، از طریق ترمینال های خروجی کنترل فاز ، رله برقدار شده و باعث قطع شدن کلید اتوماتیک میشود .


همچنین ببینید : رله ssr چیست ؟


به عنوان مثال:

اگر ما  یک تابلو بانک خازنی  را بخواهیم نصب کنیم این رله کاربرد حفاظتی را در تابلو بانک خازنی ایفا می کند و به این صورت قرار می دهیم که رله به ترموستاتی داخل  تابلو وصل می کنیم و دما را روی ۵۵ درجه سانتی گراد می گذاریم و اگر در تابلو بانک خازنی ما، دمای داخل تابلو در اثر گرم شن خازن بالا برود ترموستاتی که به رله شنت متصل است عمل کرده و به طبع آن هم رله شنت داخل کلید اتوماتیک عمل می کند و در نهایت کلید اصلی قطع می شود، ما در این مدار با استفاده از رله اجازه نمی دهیم که دمای داخل تابلو از ۵۵ درجه سانتی گراد بالا تر برود.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.